Ucenje.eu

Uvijeti korištenja

Opći uvijeti korištenja

Opći uvijeti korištenja reguliraju odnos između web stranice "Ucenje.eu" (u daljenjem tekstu: "Ucenje.eu") te vas (u daljenjem tekstu: posjetitelja).

Koristeći ovu web stranicu te njene materijale, vi se slažete sa odredbama sadržanim u ovome tekstu. Ako vam ti uvijeti nisu prihvatljivi, niste dužni koristiti stranicu.

Članak 1 - Korištenje sadržaja
Točka 1 - Osobno nekomercijalno korištenje

Ucenje.eu daje svojim posjetiteljima dozvolu da razgleda, koristi, kopira sadržaj stranica isključivo za osobnu nekomercijalnu uporabu.

Točka 2 - Korištenje u svrhu školskih projekata

Ako materijale želite koristiti u svojim školskim projektima, morate imati vidljivo napisano ime stranice "Ucenje.eu" (bez ili sa navodnicima) kao i url (link) web stranice (http://ucenje.eu).

U školske projekte se računaju:

 • Projekti u kojima učenik (ili grupa učenika) prezentira određeni projekt koji je on sam (ili grupa samostalno) napravio (ili napravili ako je grupni rad), a koristi materijale kako bi pokazao preko kojih izvora je došao do riješenja.
 • Projekti u kojima učenik (ili grupa učenika) prezentira određenu temu, nastavnu cjelinu ili dio iste, te koriste materijale kako bi prikazali preko kojih izvora je (ili su ako je grupa učenika) došli do zaključaka.
 • U svim sluajevima obavezno je vidljivo istaknuti oboje: ime web stranice "Ucenje.eu" i url (link) web stranice (http://ucenje.eu).

  Korištenje cijelih materijala bez vašeg udjela u projektu ili prezentaciji je zabranjeno.

  Korištenje materijala bez vidljivih naznaka odakle ste ih preuzeli je zabranjeno.

  Točka 3 - korištenje u druge svrhe

  Korištenje sadržaja web stranice u svrhe osim onih navedenih u točci 1 ili točci 2 ovoga članka nije dopušteno.

  Članak 2 - Sadržaj web stranice

  Ikerepc nije odgovoran za sadržaje napisane od strane njegovih korisnika. Ikerepc ne jamči točnost i ispravnost podataka i sadržaja koje možete pronaći na stranici.

  Ucenje.eu može sadržavati razne linkove na druge web stranice. Ucenje.eu ne odgovara za korištenje takvih linkova, te je njihovo korištenje na vlastitu odgovornost. Ikerepc neće odgovarati za točnost ili pouzdanost informacija koje se nalaze na tim stranicama.

  Korisnicima Ucenje.eu stranice moguće je stavljati linkove na stranice. Ucenje.eu neće odgovarati na linkove napisane od strane korisnika.

  Ucenje.eu pridržava pravo izmjene ovoga ugovora bez prethodnog upozorenja.

  Članak 3 - Korištenje naziva i linka web stranice

  Korištenje linka ili imena Ucenje.eu nije dopušteno bez pismenog dopuštenja administratora (Ikerepc) (osim u slučaju točke 2, članka 1 ovoga dokumenta).

  Dopušteno je korištenje linka zajedno s imenom stranice isključivo u promotivne svrhe ove web stranice.

  Želite li ramijeniti bannere ili linkove s vašom web stranicom ili projektom, kontaktirajte administratora stranice.

  Korisnički ugovor

  Korisnički ugovor regulira odnos između web stranice "Ucenje.eu" (u daljenjem tekstu: "Ucenje.eu") te njenih registriranih korisnika (u daljenjem tekstu: korisnika).

  Registracijom na ovu web stranicu, vi se slažete sa odredbama sadržanim u ovome tekstu. Ako vam ti uvijeti nisu prihvatljivi, niste se dužni registrirati na stranicu.

  Članak 1 - Prihvaćanje Korisničkog ugovora i registracija

  Prihvaćanjem ovoga ugovora korisnik jamči da je pročitao, shvatio te se u potpunosti slaže s odredbama ovoga ugovora.

  Točka 1 - Ime i prezime

  Korisnik se obvezuje prijaviti samo jednom i to s punim imenom i prezimenom. To je potrebno kako bi izbjegli lažna predstavljanja te spam botove.

  Korisnik tokom registracije, kao i nakon nje u svome profilu može sakriti svoje ime i prezime od drugih korsnika te ono postaje vidljivo samo i isključivo administratorima Ucenje.eu. Čak ga ni moderatori ne vide.

  Ako korisnik odluči da želi svoje ime i prezime tajno (ne vidljivo drugim korisnicima), obvezujemo se da ćemo ga čuvati tajnim te ne proslijeđivati 3. osobama osim u sljedećim slučajevima:

 • Ukoliko imamo vaš pristanak.
 • Ukoliko informacije dostavljamo osobama koje za Ucenje.eu obavljaju usluge i pomažu nam pri pružanju usluga osjetiteljima i korisnicima, ali samo ukoliko su te osobe prihvatile Politiku zaštite privatnih podataka Ikerepc projekta.
 • ukoliko to moramo učiniti sukladno odredbama zakona ili drugih propisa ili sudskom nalogu.
 • Ukoliko administrator u bilo kojem trenutku zaključi da se niste prijavili s pravim imenom i prezimenom, zadržava pravo da vaš korisnički račun ukloni bez prethodne obavijesti.

  Točka 2 - E-mail

  Korisnik se obvezuje prijaviti samo jednom i to s valjanim e-mailom. To je potrebno kako bi izbjegli lažna predstavljanja te spam botove.

  Korisnik tokom registracije, kao i nakon nje u svome profilu može sakriti svoj e-mail od drugih korsnika te on postaje vidljiv samo administratorima.

  Ako korisnik odluči da želi svoj e-mail tajno (ne vidljiv drugim korisnicima), obvezujemo se da ćemo ga čuvati tajnim te ne proslijeđivati 3. osobama osim u sljedećim slučajevima:

 • Ukoliko imamo vaš pristanak.
 • Ukoliko informacije dostavljamo osobama koje za Ucenje.eu obavljaju usluge i pomažu nam pri pružanju usluga osjetiteljima i korisnicima, ali samo ukoliko su te osobe prihvatile Politiku zaštite privatnih podataka Ikerepc projekta.
 • ukoliko to moramo učiniti sukladno odredbama zakona ili drugih propisa ili sudskom nalogu.
 • Ukoliko administrator u bilo kojem trenutku zaključi da se niste prijavili s pravim e-mailom, zadržava pravo da vaš korisnički račun ukloni bez prethodne obavijesti.

  Točka 3 - Nefizičke osobe

  Moguća je registracija nefizičkih osoba. Za to je potrebno napraviti slijedeće:

 • Registrirati se vašim kao fizička osoba te se javiti administratoru
 • Poslati mail administratoru (kroz Kontakt formu na dnu stranice)
 • Nefizičkim osobama moguće je pisati i stavljati reklame u skladu s dogovorom sklopljenim s administratorom.

  Članak 2 - Pravila
  Točka 1 - Korisnički profil

  Korisnik jamči da svoj profil neće koristiti u reklamne svrhe te tako bilo koje od polja na svome profilu koristiti za reklamu bilo kakve web strance, usluge, proizvoda ili nečega trećega.

  Točka 2 - Reklame

  Korisnik jamči da u svojim porukama neće sadržavati reklame za druge web stranice (osim naznačenoga slučaja u članku 1, točki 3). Bez prethodnog dogovora s administratorom, za koji zahtjev možete poslati na isti slijedeće načine:

 • Registrirate se te se javite administratoru u vezi reklama.
 • Pošaljete mail administratoru (kroz Kontakt formu na dnu stranice)
 • Točka 2 - Komentari i poruke

  Korisnik jamči da u svojim komentarima neće koristiti vulgarne izraze, prijetiti, omalovažavati, diskriminirati po bilo kojoj osnovi, kršiti prava drugih osoba, raspravljati ili objavljivati o nedoličnim i neprimjerenim, uvredljivim ili omažavajućim stvarima i materijalima.

  Također da se neće predstavljati lažno.

  Članak 3 - Brisanje

  Ucenje.eu zadržava pravo brisanja, upozoravanja i dijeljenja isključenja (stalnih ili na perdiod) korisnicima ako sadržaj nije u skladu s našim pravilima.